2022-01-04 05:05Pressmeddelande

Sjukhusläkarna värvar Dagens Samhälles debattredaktör

Emma Wange, kommunikationschef sjukhusläkarnaEmma Wange, kommunikationschef sjukhusläkarna

Emma Wange har rekryterats som kommunikationschef hos Sjukhusläkarna, den största yrkesföreningen inom Läkarförbundet med drygt 20 000 medlemmar. 

– Behoven att hitta lösningar på hälso- och sjukvårdens utmaningar på kort och lång sikt är akuta. Därför är vi mycket glada över att kunna presentera Emma som ny kommunikationschef. Hon har gedigen kompetens och lång erfarenhet av opinionsbildning kring sjukvården och kommer att kunna bidra till att driva läkarnas frågor som vårdens utveckling, patienträttighetslagstiftning, fler vårdplatser och ett hållbart arbetsliv säger Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna.

Emma Wange kommer närmast från Dagens Samhälle där hon har verkat som debattredaktör och krönikör. Hon har tidigare arbetat som pr-konsult samt som ledarskribent på bland annat Upsala nya tidning, Bohusläningen och Göteborgs-Posten.

– Hur hälso- och sjukvård ska organiseras är en de svåraste och viktigaste samhällsfrågorna vi har att lösa. Sjukhusläkarna har i kraft av sina medlemmars erfarenhet från sjukvårdens golv till universitetens forskning en nyckelroll för att hitta lösningar.  Jag ser därför fram emot att tillsammans med Sjukhusläkarna få använda mina kunskaper om och erfarenheter av kommunikation och påverkansarbete för en mer framtidsinriktad och evidensbaserad vård, säger Emma Wange.

Kontakt:

Karin Båtelson
e-post: karin.batelson@slf.se 
mobil: 0702-48 18 78

Emma Wange
e-post: emma.wange@slf.se
mobil: 076-790 04 08Om Sjukhusläkarna

Sjukhusläkarna är den största yrkesföreningen inom Sveriges läkarförbund med uppgift att tillvarata våra medlemmars professionella, sociala och ekonomiska intressen. Vi organiserar specialistläkare inom sjukhusspecialiteter på sjukhus och i öppen specialistvård, liksom professorer, docenter och högskolelektorer vid universiteten. Vi har cirka 20 000 medlemmar.